Curry de poisson express
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Curry de poisson express

Curry de poisson express

aux carottes, poivron rouge et chou chinois

Tags:
Manger en premier
Allergènes:
Poisson
Noix de cajou

Préparation15 minutes
Cuisson
DifficultéIntermédiaire

Ingrédients

quantité

ml

Lait de coco

75 g

Riz brun cuisson rapide

200 g

Mélange de légumes avec chou blanc

1 pièce(s)

Filet de lieu noir

(Contient Poisson)

g

Persil plat et coriandre frais

(Peut contenir Céleri)

10 g

Noix de cajou concassées

(Contient Noix de cajou Peut contenir Arachides, Fruits à coque, Graines de sésame)

pièce(s)

Citron vert

g

Purée de gingembre

pièce(s)

Gousse d'ail

sachet(s)

Épices de curry vert

10 ml

Sauce de poisson

(Contient Poisson)

Ingrédients à avoir chez soi

à votre goût

Poivre et sel

½ cs

Huile de tournesol

sideBannerName

Valeurs nutritionnelles

Énergie (kJ)2916 kJ
Énergie (kcal)697 kcal
Graisses30 g
dont saturés15.7 g
Glucides74.2 g
dont sucres10.5 g
Fibres10 g
Protéines31 g
Sel3.5 g

Ustensiles

Casserole avec couvercle
Sauteuse avec couvercle

Instructions

Voorbereiden
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst en kook de rijst 10 minuten. Giet hierna af en laat uitstomen zonder deksel.Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur.

Groenten bereiden
2

Bak de groentemix 3 - 4 minuten aan.Voeg de currypasta toe en bak 1 minuut.Voeg de kokosmelk toe en breng op smaak met peper en zout. Meng goed door en laat het geheel 5 minuten zachtjes koken met de deksel op de pan.Pluk de blaadjes van het Thaise basilicum en snijd ze fijn.

Vis toevoegen
3

Snijd de koolvis in de lengte doormidden en snijd in stukken van maximaal 1 cm. Breng op smaak met peper en zout.Roer de koolvis door de curry en verhit nog 1 minuut, of totdat de vis gaar is.

Serveren
4

Verdeel de rijst over de borden en schep de curry hierop.Garneer met het Thaise basilicum.